poniedziałek, 13 lutego 2012

warsztaty kulinarne makro "Afrodyzjaki w kuchni" Warszawa 2012





Dzięki durszlak.pl  miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych makro w Centrum Gastronomicznym HoReCa w Warszawie. Załapałam się na jedno z trzech zaproszeń i uskrzydlona poleciałam do mojej ukochanej Warszawy. Tematem warsztatów były afrodyzjaki, pewnie z okazji jutrzejszych walentynek. Gospodarzem był Grzegorz Kazubski - szef kuchni Makro centrum HoReCa i Piotr Kraśkiewicz, który nie tylko świetnie gotował, tłumaczył i uczył, ale też rozśmieszał. Poznałam mnóstwo fajnych dziewczyn, które prowadzą swoje blogi od dawna i które zdecydowanie bardziej posunięte są w sztuce kulinarnej niż ja. Ale dzięki temu miałam okazję się czegoś nauczyć. Kuchnia cudowna, dania jeszcze lepsze. Pierwsze kroki w takiej kuchni pomagała mi stawiać Paulina z kotlet.tv, super dziewczyna:) Gotowałyśmy Mulle z winiakiem i białym winem i suflet bananowy z czekoladą (przepisy pojawią się na blogu), a także próbowałyśmy ostryg - afrodyzjak dla odważnych. Po naszym kucharzeniu zostaliśmy zaproszeni na poczęstunek - mistrzostwo świata wizualnie i smakowo. Mam nadzieję, że będę mogła jeszcze raz skorzystać z takiego zaproszenia. A poniżej kilka zdjęć mojego autorstwa.




Dziękuję wszystkim moim głodnym gościom, bo to dzięki odwiedzającym miałam okazję tam być.

























6 komentarzy:

  1. o rety, Karra, ale pyszności! zazdroszczę i gratuluję! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. prawda? Dzięki wielkie. Było super. Olka to ma sens!!!

      Usuń
  2. Dzięki, też mi było bardzo miło poznać i wspólnie gotować :)) do zobaczenia kolejnym razem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo miło było Cie poznac :)

    OdpowiedzUsuń
  4. fajnie się razem gotowało, miło było Ciebie poznać:) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. fajny kulinarny reportaż! bardzo podoba mi się to zdjęcie z naszymi fartuszkami... takie świeże, czekają na kucharki!

    Miłego dnia!

    OdpowiedzUsuń