

Dzięki durszlak.pl miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych makro w Centrum Gastronomicznym HoReCa w Warszawie. Załapałam się na jedno z trzech zaproszeń i uskrzydlona poleciałam do mojej ukochanej Warszawy. Tematem warsztatów były afrodyzjaki, pewnie z okazji jutrzejszych walentynek. Gospodarzem był Grzegorz Kazubski - szef kuchni Makro centrum HoReCa i Piotr Kraśkiewicz, który nie tylko świetnie gotował, tłumaczył i uczył, ale też rozśmieszał. Poznałam mnóstwo fajnych dziewczyn, które prowadzą swoje blogi od dawna i które zdecydowanie bardziej posunięte są w sztuce kulinarnej niż ja. Ale dzięki temu miałam okazję się czegoś nauczyć. Kuchnia cudowna, dania jeszcze lepsze. Pierwsze kroki w takiej kuchni pomagała mi stawiać Paulina z kotlet.tv, super dziewczyna:) Gotowałyśmy Mulle z winiakiem i białym winem i suflet bananowy z czekoladą (przepisy pojawią się na blogu), a także próbowałyśmy ostryg - afrodyzjak dla odważnych. Po naszym kucharzeniu zostaliśmy zaproszeni na poczęstunek - mistrzostwo świata wizualnie i smakowo. Mam nadzieję, że będę mogła jeszcze raz skorzystać z takiego zaproszenia. A poniżej kilka zdjęć mojego autorstwa.
Dziękuję wszystkim moim głodnym gościom, bo to dzięki odwiedzającym miałam okazję tam być.
o rety, Karra, ale pyszności! zazdroszczę i gratuluję! :)
OdpowiedzUsuńprawda? Dzięki wielkie. Było super. Olka to ma sens!!!
UsuńDzięki, też mi było bardzo miło poznać i wspólnie gotować :)) do zobaczenia kolejnym razem :)
OdpowiedzUsuńbardzo miło było Cie poznac :)
OdpowiedzUsuńfajnie się razem gotowało, miło było Ciebie poznać:) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńfajny kulinarny reportaż! bardzo podoba mi się to zdjęcie z naszymi fartuszkami... takie świeże, czekają na kucharki!
OdpowiedzUsuńMiłego dnia!