Składniki:
- 2 szklanki mleka
- 200 g gorzkiej czekolady
- 100 g mlecznej lub białej czekolady
- 2 łyżki rumu (jeżeli chcemy mocniejszy napój, możemy dać łyżkę więcej)
- 100 ml śmietanki 30%
- 1 łyżka cukru pudru
- po 1 kostce czekolady mlecznej, białej i gorzkiej
Mleko podgrzać w rondelku. Wrzucić połamane czekolady i mieszać, aż się rozpuszczą. Dodać rum i wymieszać, można podgrzać. Śmietankę ubić z cukrem pudrem na bitą śmietanę. Czekoladę porozlewać do filiżanek, na górę nałożyć bitą śmietanę i oprószyć potartymi kostkami czekolady.
Smacznego
Muszę wypróbować! Jak jest ze słodkością tego napoju?
OdpowiedzUsuńjest słodkie, ale znośnie. jednak więcej gorzkiej czekolady robi swoje
OdpowiedzUsuń