Składniki:
- 2 serki homogenizowane waniliowe (ja użyłam danio po 140 g każdy)
- 3 jajka
- 1,5 szklanki mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- olej
- 2 łyżki drobnego cukru z 1 łyżeczką cynamonu do obtoczenia pączków
Jajka roztrzepać trzepaczką, a następnie dodać serki i wymieszać. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, sól i wymieszać trzepaczką.
W garnku rozgrzać olej (tak mniej więcej 3 szklanki oleju). Łyżką kłaść niewielkie porcje ciasta na olej. Trzeba pilnować, żeby nie spalić. Wyciągać z garnka łyżką cedzakową i jeszcze ciepłe obtoczyć w cukrze z cynamonem.
*mojej mamie przypadły do gustu te nieobtoczone, nie były takie słodkie - więc jak ktoś nie lubi za słodkich pączków, może je tylko oprószyć cukrem pudrem
smacznego
Hejjj :) Będę zaglądać i się inspirować :) ja zapraszam Cie na mojego bloga, co prawda nie kulinarnego :D http://soutache-design.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńjuż idę i będe polecać:) ja już Twoje możliwości znam, więc tym chętniej je sobie pooglądam:)
UsuńFajowe te pączusie :)
OdpowiedzUsuńboskie!!!!! mniam mniam
OdpowiedzUsuńAleż one smakowicje wyglądają, w pierwszej chwili pomyslałem, że to trufle, hehe
OdpowiedzUsuń