Gruszka idealnie komponuje się z czekoladą. Nie pozostaje wtedy nic innego, jak wykorzystać ten romans i stworzyć czekoladowe ciasto z gruszkami.
Składniki:
- 120g miękkiego masła
- 10 łyżek cukru
- 3 jajka
- 10 łyżek mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
- 2 gruszki
Masło utrzeć z cukrem, następnie stopniowo dodawać jajka. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i kakao i dodać do masy. Miksować, aż masa będzie gładka. Masę przelać do formy keksówki. Gruszki obrać, wydrążyć gniazda, pokroić na ósemki i ułożyć na cieście.
Piec w 190 stopniach, 45 minut.
Smacznego
Dobrego kakao musisz używać, takie czarne te ciacha Ci wychodzą. Znów myślałam, że ze 2 tabliczki czekolady gorzkiej w środku, a tu tylko kakao... Mniam, Pozdr, MGW
OdpowiedzUsuń