Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 łyżka masła
- 200 ml śmietanki 30%
- 2 jajka
- 1 cebula
- 1 por
- szynka
- 1 puszka fasoli czerwonej
- tarty żółty ser
- sól, pieprz
Ale jeżeli chodzi o składniki, to najważniejsze są tylko ciasto, śmietana i jajka. Reszta zależy od tego, na co mamy ochotę, czy też od tego, co mamy w lodówce. Ja wyczyściłam z tego, co miałam.
Na maśle zeszklić pokrojoną cebulę. Dodać por i chwilę podusić. Następnie dodać szynkę i podsmażyć kilka minut. Na sam koniec dodać odsączoną czerwoną fasolę i chwilę jeszcze podusić i doprawić. Patelnię zdjąć z ognia. Jajka rozrobić w śmietance i wlać do farszu.
Ciasto francuskiego wyłożyć w formie na papierze do pieczenia tak, aby ciasto lekko nachodziło na boki.
Farsz wylać na ciasto, posypać serem.
Piec w 180-200 stopniach, ok. 15-20 minut (aż się ciasto zarumieni, a farsz zetnie).
smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz