tag:blogger.com,1999:blog-3384550822560349043.post3321773552249449786..comments2023-11-22T10:03:44.249+01:00Comments on Karra w kuchni: piegowate ciasto czyli ciasto z makiemKarrahttp://www.blogger.com/profile/08352541634112216413noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-3384550822560349043.post-85550707654891861922013-12-08T17:27:52.448+01:002013-12-08T17:27:52.448+01:00Bo najlepiej jest mak i margarynę dodać na końcu, ...Bo najlepiej jest mak i margarynę dodać na końcu, wtedy jajka nie zaparzycie a mak nie utonie. To jest ulubiony przepis mojej babci :) ciasto to w woj. małopolskim określamy mianem "Placek parzony" lub "Zaparzaniec" Polecam!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3384550822560349043.post-71629141887180184372012-05-14T21:40:40.625+02:002012-05-14T21:40:40.625+02:00zrobilam, przedobrzyłam, mak mi utonął, ale to nic...zrobilam, przedobrzyłam, mak mi utonął, ale to nic, ciasto jest pycha! dziekuję za przepis :)<br />pozdr<br />deelaAnonymousnoreply@blogger.com